Loodgieterij & dakwerken

 

Home
Home.
Over ons.
Loodgieterij.
Dakwerken.
Eco bewustzijn.
Subsidies.
Contact.
Home.
Over ons.
Loodgieterij.
Dakwerken.
Eco bewustzijn.
Subsidies.
Contact.
Eco bewustzijn

Regenwaterrecuperatie; water is een kostbare bron. Toch is het een beperkte bron die bewaard en beschermd moet worden. +/- 43% van het water dat een gezin gebruikt (wc en was) hoeft niet de kwaliteit van drinbaar leidingwater te hebben, maar kan worden vervangen door  gefilterd regenwater.

Dakisolatie; isolatie is het basisprincipe voor minstens even goede energieprestaties in de winter als in de zomer. De beste isolatiemethode verkrijgt men door één schild te vormen van buitenuit. Hiervoor best te gebruiken een winddichte en waterafstotende plaat.

 

Ventilatie; ventilatie is in alle gebouwen noodzakelijk om voor een zo gezond mogelijke binnenlucht te zorgen. Omdat de gebouwen steeds meer geïsoleerd en luchtdicht worden gebouwd, wordt een hoogrenderend ventilatiesysteem noodzakelijk om condensatieproblemen te voorkomen en voor een gezonde binnenlucht te zorgen. Een efficiënt ventilatiesysteem draagt eveneens bij aan de energie-efficiëntie van het gebouw.
Thermische zonne-energie; De zonneboiler produceert warm water door gebruik te maken van zonlicht als energiebron. Deze wordt opgevangen door thermische zonnecollectoren geplaatst op het dak. De buffer in de boiler zorgt in gecombi-neerde systemen voor sanitair warm water en verwarmingswater voor CV.
PV panelen; Fotovoltaïsche panelen produceren groene elektriciteit dankzij zonne-energie. Groenestroomcertificaten worden toegekend volgens de hoeveelheid geproduceerde groene elektriciteit.